A jó kapus jól seper

“Új seprű jól seper.” – tartja a mondás. A fociban ez úgy igaz, hogy a jó kapus jól seper. A mai futball kapusjátékában ugyanis alapkövetelmény a lábbal való játék magas szintű elsajátítása a hálóőrök részéről is, fontos, hogy a kapusra, mintegy söprögetőre is számíthassanak a társai.

A Kapus Kurzus felépítésénél Rabó nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a profi kapusjáték összes fontos eleme bekerüljön az edzések anyagába. Abban, hogy a lábmunkát, a lábtechnikát különösen fontosnak tartja, talán benne van az is, hogy annak idején, gyerekkorában még hátvédként kezdett el focizni, és persze benne van az a bő húsz éves pályafutás alatt szerzett tapasztalat is, ami Őt magát is arra sarkallta, hogy ne csak kézzel, hanem lábbal is minél magabiztosabb legyen, és ha kell, akár egy plusz söprögetőként vegyen részt a játékban.

Schmidt Milán
RBK-Kapus Kurzus, 2016. május 8. – Schmidt Milán

A Kurzus negyedik edzése tehát a lábtechnika fejlesztését célzó feladatokra épült.
Rabó a kis kapusainak azt hangsúlyozta, hogy ha egy kapus lábbal stabil, az kihatással van a csapat egészére is, és biztonságérzetet ad a játékostársaknak is, ha tudják, hogy a kapustól kézzel-lábbal elvárhatják a jó megoldásokat, jó döntéseket.
RBK-Kapus Kurzus, 2016. május 8., Veres Dani
RBK-Kapus Kurzus, 2016. május 8., Veres Dani

Ennek megfelelően sok lábbal elvégzendő feladatot kaptak fiatal portásaink, amiket ezúttal is örömmel és nagyon ügyesen oldottak meg.

Legközelebb május 22-én találkozunk, amikor az ifjú kapusok kedvence, a vetődés (egész pontosan a talajérés, legördülés, talajtól elrugaszkodó vetődés) lesz a téma.

Várunk Titeket szeretettel!

A Kapus Kurzusról bővebben ITT olvashattok! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük