A Kapussuli

A Rabó KapusSuli tervezésekor heti két edzésben gondolkodtam. Hogy mégis miért nem ilyen formában látod meghirdetve az iskolát? Annak az az oka, hogy időközben olyan lehetőségek kínálkoztak előttem, amik nagyfokú szakmai előrelépést jelentettek/jelentenek a számomra, és amelyekre nem mondhattam nemet.

A REAC Sportiskola Sportegyesületnél közel négy éve foglalkozom a 12-19 éves kapusokkal. A Sportiskola elnöke, Sági Ferenc 2016. január elején váratlanul felkért az iskola teljes körű szakmai vezetésére. Úgy érzem, hogy ez a lehetőség elsősorban a munkám során mutatott alázatnak, a gyerekek iránti elkötelezettségemnek, valamint egy kicsit talán a múltbéli pályafutásomnak is szólt. Akárhogy is, nagy megtiszteltetésnek veszem, vettem a felkérést, és örömmel, kihívásokra éhesen vetettem bele magam az új feladatkörömbe.

Alig néhány héttel az új munkakörbe lépésem után egy újabb felkérést kaptam: a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Szakmai Igazgatója, a korábbi 33-szoros válogatott Kiss László kért fel arra, hogy legyek az U12, U13 és U14 Budapest válogatott csapatainak a kapusedzője. Volt válogatott játékosként azt gondolom nem is kérdés, hogy ez milyen megtisztelő lehetőség volt. A legjobbak közé először én is utánpótlás korúként kerültem, és tudom, milyen felemelő érzés egy-egy adott korosztály elitjéhez tartozni, a válogatott szakmai stábjától tanulni. Az pedig, hogy én legyek az, akitől egy U12-14 éves, korosztályos válogatott kapus valami újat tanuljon, aki a válogatott kapusait a mérkőzésekre felkészíthesse, talán még felemelőbb érzés. Ugye érthető, hogy erre sem mondhattam nemet?

E két munka mellett azonban háttérbe kellett szorítanom a Rabó Kapussuli megvalósításával kapcsolatos terveimet. BÁR! Azért vannak az A tervek, hogy azok felboruljanak, és elő lehessen rukkolni a B tervvel, amivel jelen esetben úgy gondolom, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást sikerült is megtalálnunk arra, hogy a törökbálinti ARËNA egyik alappilléreként megnyithassa kapuit a Rabóczki Balázs Kapusiskola.

A 2016. áprilisában indult, három hónapos Kapus Kurzuson kiemelten a kapusjáték egy-egy elemével foglalkoztunk. A hat alkalmas kurzus mindazoknak szólt, akik már kapusok, de szerettek volna elmélyülni, fejlődni egy-egy területen, mindazoknak, akik olyan klubban játszanak, ahol nincsen kapusedzés, és azoknak is, akik most döntötték el, hogy kapusok szeretnének lenni. A Kurzuson kívül a Rabó Kapussuliban adott a lehetőség az egyéni képzésre is, illetve a nyári szünetekben kapustáborokat is tartunk.

2016. őszén a Rabó Kapussuli átmeneti szünetre “kényszerült”. Augusztustól ugyanis az Egyesült Arab Emirátus-beli Al-Wahda Football Academy U13, U14, majd U17-es korosztályainak kapusedzője, és kintlétem alatt a kapusedzők koordinátora is lettem. A három hónapos külföldi munka során is sokat tanultam, tapasztaltam, melyeket itthoni munkáimba is be tudok építeni. Hazatérve visszatértem a REAC Sportiskolába mind kapusedzőként, mind szakmai vezetőként, és heti rendszerességgel újra indulnak a kapusedzések az RBK-ban is!

Fontos tudnod, hogy én nem nézem, hogy hány centi és hány kiló vagy! Edzői hitvallásom szerint mindenkiből ki lehet hozni a maximumot. Egy a fontos! Legyen meg a kedved, az akaratod és az alázatod a poszt iránt! És, ha ez így van, akkor Te már sokat is tettél azért, hogy elérd a céljaidat, amik megvalósításában én is szívesen segítek Neked!

Az edzésekről bővebben ITT olvashatsz!

Jelentkeznél egyéni kapusképzésre? Akkor kattints ide további információkért! >>