Bálint bemutatkozása

Faragó Bálint
Faragó Bálint
LABDARÚGÓ PÁLYAFUTÁSOM
Utánpótlás egyesületeim: Vasas, III.ker. TVE, Fradi
Felnőtt egyesületeim: Törökbálinti TC NBIII, Újbuda TC NBIII, Diósdi TC NBIII, KISE BLSZI, 43.sz. Építők SE BLSZI,
Futsal csapataim: TFSE

Jelenleg is aktívan futballozom, a TFSE Futsal csapatával a honi NBII-es bajnokságban szerepelünk már évek óta, és harcolunk a feljutásért. Emellett nagypályán jelenleg a BLSZ első osztályú Újbuda FC játékosa vagyok, ám az edzősködés és a személyi edzések tartása mellett nem igen jut időm mindkettőre, így általában a futsalt részesítem előnyben.

EDZŐI PÁLYAFUTÁSOM, TANULMÁNYAIM, ELKÉPZELÉSEIM
Több éve foglalkoztat az edzősködés, és, mivel a tanulmányaimat sosem hanyagoltam el, így a középiskola után jelentkeztem a Testnevelési Egyetemre, melynek sportszervezői szakára felvételt is nyertem. Ezzel párhuzamosan az MLSZ által szervezett edzőképzést is elkezdtem az első lépcsőfokkal, a C licenc megszerzésével.

Az eddigi edzői munkásságomat két részre bontanám:
Évek óta foglalkozom 9-11 éves gyerekek képzésével Törökbálinton, mely nagy örömmel tölt el, hisz a gyerekek már a szívemhez is nőttek, így még jobb látni a fejlődésüket mind a pályán, mind a pályán kívül.
A másik rész a már felnőtt labdarúgók felkészítése a holtidőszakokban. Mivel egy nagy hiányosságnak találom a magyar labdarúgásban a helyes technikai és fizikai felkészítést, így NBI-NBII-es, és fiatal, feltörekvő játékosok felkészítésével is foglalkozom. Ilyen idős korban már inkább csak csiszolgatni lehet a meglévő tudást, ám az összetett fejlesztő gyakorlatok eredményre vezetnek.

Edzéseimben a fő szerepet a technikai végrehajtások javítása és tanítása, valamint a fizikai felkészítés játssza, melyet játékos és versenyen alapuló feladatokkal teszek élvezetessé a fiatalok számára.

A fő célom a gyorsan gondolkodó, minden játékhelyzet megoldására képes, komplex játékosok képzése, mely játékosok ezeket a képességeket a pályán is kamatoztatni tudják.