Edzéssel ünnepeltük a Rabó Kapussuli megnyitását

20 éves pályafutás, több száz mérkőzés, válogatottság és számos szereplés után is van, ami képes előhozni egy kis lámpalázat – Rabó vasárnap reggel izgatottan készült a Kapussulija első edzésére.

A hat alkalmas Kapus Kurzus nyitó napjára öt fiatal hálóőr érkezett. Az egymással és a Szülőkkel való ismerkedés után kapusedzőnk rövid “megnyitó beszédében” bemutatkozott, majd elmondta a Kapussuli létrejövetelének célját és a jelenlegi képzésforma kialakításának a hátterét, amelyekről bővebben honlapunkon is olvashattok.

Kapusedzés kapuskesztyű nélkül

P1430194-300Nagyszabású ünnepség helyett egy kb. 70 perces edzés várt a srácokra, melyben a kapuban való alapmozgásoké, a helyezkedésé, de legfőképpen a kesztyű nélküli labdafogásoké volt a főszerep. Rabó nagy hangsúlyt fektet a biztos labdafogás elsajátítására, és szerinte az egyik legjobb út ehhez a minél több, kesztyű nélkül végzett gyakorlás, ami által az ujjak megérzik, “megtanulják” a labda erősségét, forgását, csavarodását, és ez biztossá teszi a hárítást. A kapusok amúgy nélkülözhetetlen kelléke csupán a foglalkozás utolsó tíz percében került a kezekre.

P1430191-450A pörgős, jó hangulatú edzésen kiderült, hogy Zsombi (Érdi Sasfiókák Focisuli) kitűnően dekázik, valamint Milu (Mészöly Focisuli) és Dani (Törökbálinti Labdarúgó Akadémia) személyében kiváló és hajlékony tornászokra is akadtunk. 😉 A páratlan létszámból adódóan Rabó is beállt a gyakorlatokba, ám a cseréknél a mindig aktuális párja szívesen duplázott, szóval lelkesedésből (sem) volt hiány!

P1430250-450
Az edzés kapufarúgó versennyel zárult, amelyben mindenki megcsillanthatta rúgótechnikáját.

A kapusjáték különböző területeit átölelő Kapus Kurzus következő edzése április 10-én vagy 17-én lesz, ekkor a mozgáskoordináció fontossága, az alapkoordinációra épülő technikai feladatok, labdafogás és talajérés kerül terítékre. A végleges időpontot a többség akarata (programja) szerint igyekszünk úgy kialakítani, hogy minél többen el tudjatok jönni. A pontos dátumot itt, honlapunkon, és Facebook oldalunkon is közzétesszük, amint megszületett!

Milán, Milu, Geri, Dani és Zsombi, Nektek köszönjük, hogy jöttetek, akiknek pedig az itt, vagy a honlap bármely részén látottak, olvasottak felkeltették az érdeklődését, jelentkezzenek, mert a Kapus Kurzushoz folyamatos a csatlakozási lehetőség!

Várunk Titeket szeretettel a többi edzésen is!

Az edzésről további képeket Galériánkban találhattok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük