Féltávhoz érkezett a Kapus Kurzus

Vasárnap féltávhoz érkezett Kapus Kurzusunk, ez alkalomból Rabó egy rövid értékeléssel kezdte az edzést. Kapusaink továbbra is töretlen lelkesedéssel, kíváncsian, bátran és mindenre nyitottan állnak neki az újabb és újabb – olykor nem könnyű – feladatoknak.

Az első edzés a kesztyű nélküli labdafogásokra, a második a mozgáskoordináció gyakorlására épült, míg legutóbb a láberő és az állóképesség került előtérbe. P1430415-700Rabó fontosnak tartotta kiemelni az edzés alatt is, hogy a gyerekkorban oly utálatosnak tartott fizikális, állóképességet fejlesztő gyakorlatok azért olyan fontosak egy kapusnak is, mert ugyan ez a poszt nem kívánja meg a 90 percen át tartó futást, a 90 percen át tartó folyamatos koncentrálást azonban igen, ami legalább olyan megterhelő a szervezetnek, mint amikor egy mezőnyjátékos lefut 8-10 km-t egy meccs alatt. A kapusnak az utolsó utáni pillanatig koncentrálnia kell, mert akár a 93. percben is a bravúrjára lehet szükség.

P1430603-700Milán, Zsombi, Geri és Dani maximális alázattal edzette végig a harmadik napot is, és bármennyire is elfáradtak egy-egy gyakorlat után, volt, amikor Ők kérték a repetát! 🙂

Folytatás május 8-án, amikor a kéz- és lábmunka összekapcsolása, a lábtechnikai feladatok lesznek a középpontban.

A Kapus Kurzusról bővebben IDE kattintva olvashattok! >>

Az edzésekről készült fényképeket és videókat megnézhetitek Galériánkban! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük