KAPUS KURZUSSAL NYÍLIK ÁPRILIS ELEJÉN A RABÓ KAPUSSULI

Kedves Érdeklődő Kapustársam, Szülő, Edzőkolléga!

Egy régi álom megvalósulásának első lépéseként, három hónapos Kapus Kurzus keretében megnyílik Törökbálinton a Rabóczki Balázs Kapusiskola, azaz a Rabó Kapussuli.

Bár a legsikeresebb poszt a magyar futballban még mindig a hálóőröké, a képzésükre igen kevés figyelem irányul. Hogy lehet, hogy mégis oly sok kiváló magyar kapust adtunk a világfutballnak? Talán azért, mert a központi képzés hiányában mégis mindig akad egy-egy olyan elhivatott edző, aki időt és energiát nem sajnálva edzi a kapusait.
Sajnos azonban ez csak igen kevés klubnál van így. Vannak olyan egyesületek, ahol egyáltalán nem megoldott a kapusok külön edzése, találkoztam például olyan kis portással, aki a korábbi Grosicsos (Grosics Gyula Kapusiskola) nyári táborunk keretén belül volt életében először kapusedzésen. És ez nem kirívó eset. A legtöbb alacsonyabb osztályú csapatnál nincs meg a lehetőség külön kapusedző foglalkoztatására, pedig a kapusposzt speciális fejlesztést igényel(ne).

Kifejezetten kapusedzést célzó intézményből is hiány van az országban, különösen a fővárosban és környékén. Van ugyan néhány hely, ahol a “portásképzés” a fő szakirány, de még mindig nem elég. Sok gyerektől és szülőtől hallottam már, hogy hiányolják saját csapatuknál a kapusedzéseket, ami alátámasztja az ezirányú kezdeményezések létjogosultságát.

A Rabó Kapussuli is ezt a célt hivatott szentesíteni. Bár jelenlegi munkáim miatt egyéni kapusképzést és egy három hónapos, speciális Kapus Kurzust tudok csak tartani, terveim szerint a későbbiekben heti rendszerességgel működő képzéssel szeretnék segíteni mindazoknak, akik szükségét érzik a legkülöncebb poszton való tudásuk fejlesztésének.

Grosics Gyula Kapustábor - 2015
Grosics Gyula Kapustábor – 2015

Szeretném, ha a klubok nem a riválist, hanem a segítő kezet látnák bennem, szeretném, hogy az edzők nyugodtak legyenek, mert tudják, hogy mindazt a speciális képzést, amit náluk nem, vagy nem elegendőt kap meg a gyermek, a Rabó Kapussuliban biztosan megkapja.

Több mint 300 tétmérkőzéssel, több éves külföldön szerzett tapasztalattal, két felnőtt és ötvenegy utánpótlás válogatottsággal a hátam mögött őszintén merem írni, hogy húsz éves kapuspályafutásom alatt nagyon sokat tanultam.

Küldetésemnek azt tartom, hogy testi adottságoktól függetlenül mindenkiből kihozzam a legjobbat, és ehhez jó szívvel merítek mindabból a tudásból, amit a húsz év alatt összeszedtem. A REAC Sportiskolában és a Grosics Gyula Kapusiskolában már sok tehetséges fiatallal dolgozhattam/dolgozhatok, most szeretném a Rabó Kapussuliban is képezni a jövő nagy magyar hálóőreit.

Ha szeretnél egy átfogó, a kapusposzt minden fő területére kiterjedő kurzuson részt venni, gyere el április 3-tól az ……..ba, és eddz velünk!

Lesz mozgáskoordinációra, labdafogásra, lábtechnikára, hárításra épülő edzés.

A pontos témákat, időpontokat és további részleteket ITT tudod elolvasni!>>

Szeretettel köszöntelek Téged is a kapusok őrült világában (vagy az őrült kapusok világában;-) ) és szeretettel várlak a Rabó Kapussuliban!

Rabóczki Balázs, Rabó

A Kapussuliról, az alakulásáról bővebben IDE kattintva olvashatsz! >>

Ha kíváncsi vagy rám, a pályafutásomra, olvasd el a bemutatkozásomat ITT! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük