Mezőnyjátékos képzés

Rabó saját, személyes tapasztalata szerint a legtöbb helyen a csapatedzések hatalmas létszámban zajlanak, rendszerint egy Edzőkollégával, vagyis a gyerekek labdával való találkozása elenyésző, arról nem beszélve, hogy az edzők az edzések kétharmad részében csak „játszatják” a gyerekeket, vagyis hihetetlenül csorbul a technikai tudás átadása, ami ennek a kornak alapvető követelménye kellene, hogy legyen.
“A 8-12 éves korú játékospalánták életében a legfontosabb szempont, hogy a játékosok megtanulják a „fülükön” is táncoltatni a labdát, hogy később, nagypályán, már sebességben tudják megoldani az adódó játékhelyzeteket.”

20171101_111107Ezen felül a másik legfontosabb láncszem a képzésben, ami sajnos szintén nem kap időt, figyelmet, terjedelmet, az a mozgáskoordináció fejlesztése.
Ez a gyerekek fejlesztésében kötelező jellegű, óriási a szerepe a mozgáskultúra kialakításában, a kognitív (szellemi) agyműködés fejlesztésben, illetve a játékosok mozgásának rendezésében.
(Hiánya miatt láthatunk rengeteg játékost, akiknek lóg a keze, csoszog, egy becsúszó szerelés után alig tud felkelni…)

MEZŐNYJÁTÉKOS KÉPZÉSÜNKRŐL:

A Kapusiskola kapusedzésével egyidőben történik a foglalkozás, egy térfélen, kezdetben heti egy alkalommal, péntekenként 18:00-19:00-ig, a törökbálinti ARËNA minden igényt kielégítő műfüves pályáján.

Első edzés: 2018. április 6., péntek 18:00 (érkezés a kezdés előtt legalább 15 perccel!)

A képzés minimum 4 fővel indul. Maximális létszám 10 fő. A csoportot a jelentkezések beérkezésének sorrendjében töltjük fel. Amennyiben az első edzésre nem jön össze a 10 fő, a maximális létszám eléréséig a csatlakozási lehetőség folyamatos.

Részvételi díj: 3.500 Ft/alkalom, mely a helyszínen, a képzésért felelős edzőnek fizetendő.
Korosztály: 8-13 éves korú igazolt játékosok

Az edzések tartalmát a technikai tudás fejlesztése (cselek, labdaérzékelések, átvételek, lövések, passzok), és a mozgáskoordináció (koordinációs pályák, eszközök, létra használata) határozzák meg.
Az edzéseket Faragó Bálint, még jelenleg is aktív labdarúgó, utánpótlás edző tartja, aki mind nagypályán, mind kispályán magasszintű technikai tudással rendelkezik (Bálint játékos és edzői pályafutásáról, elveiről ITT olvashatsz bővebben! >>).
A szakmai elképzeléseket, terveket, Rabóczki Balázs, Rabó, volt válogatott labdarúgó, utánpótlás szakmai igazgató, csapat-, és kapusedző, illetve Faragó Bálint, edző közösen határozzák meg. (Rabó pályafutásáról, elveiről ITT tudhatsz meg többet! >>)

20170208_194907
A Kapusiskolából átvett értékek a mezőnyjátékosok képzésénél is kiemelkedő szerepet kapnak – vagyis a figyelem és fegyelem megtartása, a magas fokú koncentráció elérése, illetve a nagyon rövid pihenőidők, amik a minőségi edzés alapjai, mind fontos lesz a mindennapjainkban. Tapasztalatunk szerint ezen tulajdonságok nyugaton a minimumok, hazánkban, főleg az utánpótlás nevelés terén, azonban sok helyen nem elvárt szempontok…

A minőségi képzés alapvető feltételeként legfeljebb 10 játékost edzünk egyidőben, hogy a gyerekek megkapják a maximális terhelést, a hibajavítást, a megfelelő gyakorlást és érintésszámot.

Középtávú terveink között heti két edzés szerepel, illetve hosszabb távon akár egy új egyesület létrehozása is, ami felettébb időszerű lenne, különösen a régióban, azon súlyos hiányosságok miatt, ami a mai modern kor labdarúgásának szemléletét, és az alapvető szakmaiságot biztosítja a játékosok képzése kapcsán.

Szeretettel várunk Téged is a Rabó Kapussuliban!

Ha jelentkeznél mezőnyjátékos képzésünkre, ITT megteheted! >>