Sanyika, Bébi és TöKirály – avagy a táborból jelentjük…

Elérkeztünk táborunk feléhez, és őszintén mondhatjuk, hogy sajnáljuk, hogy olyan gyorsan megy az idő… A srácok láthatóan nagyon jól érzik magukat, az edzéseken fegyelmezettek, koncentráltak, az edzések között pedig felszabadultak, jókedvűek, igazi, fociimádó “kölykök”!:-)

Hétfőn, kedden és szerdán is egy-egy kemény edzéssel indult a nap, délutánonként kicsit lazább, könnyedebb, játékkal is tarkított munka várt a kapusokra. Az edzések előtti, közötti, utáni időkben nincs olyan pillanat (a kötelező fél órás csendes pihenőt leszámítva), hogy valamelyikük ne épp egy labdát rugdosna – hol a műfüvön, hol a ketrecben folytatják a focizást. P1450264-800Nagy érdeklődést mutatnak a fiatalok a poolball pálya iránt is, ami nem csoda, hiszen ez még egy új sportnak számít, kevés helyen van mód a kipróbálására. A hétfői, Töki-Zsombi párharc meghozta a többiek kedvét is, szinte sosem árválkodik üresen a zöld posztó.:-)

P1450371-800Az első edzésen elindítottunk egy dekázóversenyt, melyben három nap után Töki áll az élen, és mint a dekázás – egyelőre még koronázatlan – királya, különleges bánásmód volt a jutalma – az első nap a vesztest, Veres Danit talicskáztathatta meg a félpályáig, másnap pedig a társainak kellett a vállukon hordozniuk Őt. A kép tanulsága szerint azonban Tökit inkább egy krumplis zsáknak, mintsem királynak nézték.:-D

P1450370-800A keddi ebédidő sok nevetést hozott: a Zsombi által megemlített két név, Sanyika és Szocsó adott okot a szűnni nem akaró kacajra. Vivinek már szinte a könnye is kicsordult, de mindenki alaposan megtornáztatta a rekeszizmát. 😀

Szerda reggel fény derült egy bimbózó “románcra” is. A Bébi bizony egyik kapusunk új megszólítása lett. Hogy ki és kinek mondja ezt? Várjuk a tippeket!;-)

Milán nyerő lába buborékfoci dekázás közben.
Milán nyerő lába buborékfoci dekázás közben.
Ma délután előkerült a Leo Messi buborékfoci is, melyre néhányan először kétkedve néztek, majd egyre többen akarták kipróbálni. A leghamarabb Milán érzett rá a helyes technikára, ami az igazi bőrrel való bánásmód szöges ellentéte. A buborékhoz finoman, óvatosan, és legfőképpen lassan, érzéssel kell hozzáérni, ami igényel némi gyakorlást. A dekázó verseny a bubikkal is elindult… Jelenleg Veres Dani vezet 56-tal, de szorosan a nyomában van Milán 39-cel és Töki 38-cal. Milán egyébként annyira felbátorodott, hogy már a világkörrel is próbálkozott – nem is sikertelenül! A kis Marcink pedig a ping-pong dekázáshoz hasonló módszerrel, kézzel pattogtatta a buborékot, és így 43 lett a mai egyéni csúcsa.

Egy szó, mint száz, a tábor napjai nagyon jó hangulatban telnek, és remélhetőleg ezt csak még inkább fokozzuk az utolsó két napban is!:-)

Pálinkás András (Fotó: rangado.hu)
Pálinkás András (Fotó: rangado.hu)
Holnap egy kicsit megtörjük a kemény edzésmunkát, és délelőtt strandolni megyünk, de délután Rabó mentora, a hazai kapus- és kapusedző képzés egyik ikonikus alakja, Pálinkás András látogat el hozzánk, s az edzést az Ő vezetésével tartjuk majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük